Gospodării de apă mici

sub.png

Multe ferme, locuințe sau companii sunt situate în locuri care nu permit racordarea la rețeaua de apă comunală.  Putem să dimensionăm o micro gospodărie de apă, non-publică, bazată pe apă de puț care poate alimenta una sau mai multe proprietăti.

O gamă largă de inconveniente

Capată rufele o culoare roșie? Are apa un gust rău ? Atunci este foarte probabil că există un conținut prea ridicat de fier în apă. Dacă rufele au culoare gălbuie sau există precipitații negre în apă atunci manganul este cauza cea mai frecventă. Apa potabilă poate conține cantități importante de bioxid de carbon agresiv care corodează țevile și instalațiile de apă.

Soluția tehnică

Soluția este simplă și avem mulți ani de experientă în acest domeniu : un filtru mecanic sub presiune care elimină fierul, manganul, amoniu, neutralizează bioxidul de carbon agresiv și filtrează impuritățile mecanice. Soluția este ideală pentru clienții aflați departe de rețeaua de apă comunală sau de alte surse alternative de apă. Filtrul mecanic sub presiune este compus din : corpul filtrului, sistemul de conducte și vane de alimentare, manometru și robinet probe apă.

gospodarii.png

Filtru de presiune manual NS( din oțel galvanizat )  și filtru de presiune automat NSB ( vopsit ).

Filtru manual sau automat

EUROWATER produce două tipuri de filtre mecanice sub presiune, varianta cu spălare manuală tip NS și varianta cu spălare automată tip NSB.

Tipul NS este potrivit pentru gospodării de apă de mică sau medie dimensiune la care se dorește ca spălarea me-diului filtrant să fie efectuată manual. Filtru necesită în mod uzual 1– 2 spălări pe saptămână.

Filtrele de presiune automate de tip NSB se utilizează în gospodării ceva mai mari sau acolo unde nu este dorită spălarea manuală.  Panoul de comandă permite programarea facilă a fazelor de spălare. Dacă consumul de apă crește sau dacă se schimbă parametrii apei brute atunci panoul de comandă este simplu de re-programat astfel încât să se adapteze noilor condiții de operare.