Industria textilă

sub.png

Un numar din procesele de fabricație din cadrul industriei textile implică utilizarea apei. Spre exemplu, apa este utilizată ca apă de cazan, apă de umidificare sau apă de spălare în tratamentul textilelor.


Utilizarea apei în procese umede

Apele de spălare sunt utilizate în procesele de tratare umede, spre exemplu : pre-tratarea textilelor, vopsirea, tipărirea și tratamentul final. Pe durata pre-tratamentului, substanțele nedorite, care au pătruns în textile în procesele de producție anterioare sunt îndepărtate prin spălare. Atunci când se vopsesc sau se tipăresc textilele, se va utiliza apă dedurizată pentru a se obține cel mai bun rezultat. În final, surplusul de substanțe rezultate de la vopsire sunt îndepărtate prin spălare.  


Minimizarea impactului asupra mediului

Pe lângă alte lucruri, unul din scopurile tratării apei este de a minimiza impactul asupra mediului dat de chimicalele sau substanțele periculoase utilizate și de cantitatea de ape uzate deversate la canal.

industria-textila.png

Industria textilă este un mare consumator de apă. Deci tratamentul corect al apei este important pentru a se atinge rezultate bune pentru: produsul finit, procesele tehnologice, protecția mediului și rezultatele economice.