Spălătorii

sub.png

Inima unei spălătorii este instalația de tratare a apei care este crucială în operarea optimă a spălătoriei. Fară apă curată  -  nu vor rezulta haine curate.


Scopul tratamentului apei

În spălătorii apa este utilizată în diferite moduri, fiecare având scopul de a preveni problemele în operare și coroziune. În plus scopul este de a asigura abur curat și uscat pentru a minimiza consumul de chimicale.  Dacă apa nu este tratată corespunzător atunci mașinile de spălat, cazanele și alte echipamente se vor degrada mai repede.


Utilizarea apei în procesul de spălare

Apa este utilizată în procesul de spălare propriuzis împreună cu detergenți care tipic constau în tenside, lianți complecși, enzime, agenți de înălbire precum și arome.  Tensidele împreună cu apa dizolvă și îndepărtează murdăria. Pentru ca apa să fie potrivită pentru procesele de spălare este necesar a se elimina duritatea din apă. Lianții complecși leagă  -  până la un anumit grad  -  calciul din apă, dar soluția optimă este de a deduriza apa într-o instalație de dedurizare. Duritatea apei determină cât de mult detergent trebuie utilizat. Acolo unde se utilizează apă dură, tensidele vor fi supradozate.

spalatorii.png

Tratamentul corect al apei prelungește durata de  viață a mașinilor și cazanelor din cadrul spălătoriilor.

 Scopul utilizării apei dedurizate prin schimb ionic este de a:

  • Reduce consumul de detergent și în acest fel de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător
  • Prevenirea depunerilor pe suprafețele de încălzire formate în urma precipitării calciului
  • Preveni opririle accidentale cauzate de defectarea elementelor de încălzire.
  • Impiedică formarea de șlam de fosfat ca urmare a precipitării săpunurilor de calciu
  • Elimină duritatea din apă care face ca rufele spălate să fie aspre