Stație de Potabilizare

sub.png

Filtrele mecanice EUROWATER reprezintă una din principalele soluții tehnice de tratare a apei oferite de firma EUROWATER   din Danemarca. Cele 2500 de referințe și 300 de contracte de service în domeniul potabilizării apei reflectă experiența acumulată și calitatea oferită.

 

De ce trebuie tratată apa ?

Apa brută extrasă din puțuri în cele mai multe cazuri are un conținut redus de oxigen. Pe de altă parte, apa de puț  prezintă un conținut ridicat de bioxid de carbon(CO2).

 

Adesea, apa de puț conține cantități mari de fier și mangan. Indicii de calitate ai apei brute determină complexitatea procesului ce trebuie aplicat.

EUROWATER oferă tratamentul complet al apei.

de-ce.png

Stație Potabilizare privată cu o capacitate de 2 x 35 m³/h. Soluția tehnică cuprinde ,: filtrele mecanice , aerare, degazare, pompă spaăare, pompe de distribuție cu turație variabilă și sistem SCADA complet.

O stație de potabilizare EUROWATER

Un exemplu de stație de potabilizare EUROWATER este ilustrată și descrisă mai jos.

statie-portabilizare.png

1. Apa brută

Atunci când apa este pompată din puț, ea este trimisă direct către filtrele mecanice.

 

2. Oxidare și filtrare

Oxidarea și filtrarea are loc în filtrele mecanice sub presiune unde apa este puternic aerată pentru a se furniza suficient oxigen în apă pentru a se atinge cerințele de calitate.

 

2A. Filtre mecanice sub presiune

Filtrele mecanice sunt dimensionate funcție de indicii de calitate ai apei brute iar mediul filtrant este ales în mod particular pentru fiecare caz în parte în scopul realizării operațiilor de neutralizare a bioxidului de carbon agresiv, sau pentru a reține fierul, manganul, amoniu și impuritățile mecanice.

 

2B. Suflanta și pompa  pentru barbotarea și spălarea filtrelor

Șlamul, precipitatele și particolele în suspensie reținute,  ce sunt reținute de mediul filtrant, sunt eliminate în cursul operațiilor de barbotare și spălare în sens invers cu apa filtrată. Frecvența, intensitatea și durata spălărilor periodice pot fi modificate funcție de necesități.

 

2C. Echipamentul de aerare

Echipamentul de aerare este compus din :compresor și un panou ce conține sistemul de control al aerării.

 

3. Bazinul de apă filtrată

După oxidare și filtrare, apa potabilă este acumulată într-un bazin amplasat sub clădirea stației de potabilizare. Din acest bazin apa potabilă este distribuită spre consumatori.

 

4. Distribuția

Distribuția apei se realizează cu o instalație cu pompe cu turație variabilă

 

5. Panoul de comandă ( SRO/PLC )

Întregul proces este comandat, reglat și atent monitorizat  de un sistem de comandă automat.

statie-portabilizare1.png
statie-portabilizare2.png
statie-portabilizare3.png
statie-portabilizare4.png